Over ons

Wij zijn Leo en Marike de Wolf-Tammeling, eigenaren van ‘de Cuynder’.

Aan het eind van 2016 verhuisden wij met ons gezin naar Donkerbroek en stonden aan het begin van een nieuw avontuur bij de overname van dit bedrijf. Leo is opgeleid als jurist, Marike als basisschoolleerkracht. Onze kinderen zijn op dat moment 12 en 2 jaar oud.

We zijn grote natuurliefhebbers! We houden van het buitenleven en vinden iedere bloem, vlinder en vogel even prachtig. Als gezin zetten we ons al jaren in om goede rentmeesters te zijn van de schepping. Duurzaamheid en hergebruiken zijn woorden die goed bij onze levensstijl passen. We houden van puur, vers en gezond eten. Huishoudelijke artikelen, meubels, kleding en andere spullen kopen we bij voorkeur in de kringloopwinkel of op Marktplaats.nl. Afval proberen we zo veel mogelijk te beperken en wat er over blijft aan afvalproducten, scheiden of hergebruiken we. Een grote passie van Marike is ‘zoveel mogelijk zelf maken’. Met name voedsel, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en gebruiksvoorwerpen.

Gaandeweg wordt het duurzaam en bewust leven steeds gemakkelijker en is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo komen we terecht in Friesland waar deze biologische tuinderij annex mini-camping te koop stond. Het concept past zeer bij ons, en gaandeweg leren we heel veel nieuwe dingen en er ontstaat een netwerk.

In 2017 zijn we een samenwerking aangegaan met Schouder aan Schouder; een zorgaanbieder in Noord Nederland die op verschillende locaties in Noord Nederland zorg aanbied waarbij met namen ‘zorg op maat’ wordt aangeboden. Er is op ‘de Cuynder’ plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking om activiteiten te doen in de vorm van dagbesteding. Namens Schouder aan Schouder is Timon Vogelaar bij ons komen werken als vaste groepsleider. Later volgen er nog meer medewerkers en een aantal vrijwilligers.

De Cuynder is een prachtige plek geworden waar mensen komen om te ontspannen, als passant, voor vakantie, maar ook tijdens werkzaamheden als vrijwilliger of deelnemer.

In 2022 was het tijd om het concept aan te passen. Inmiddels heeft Leo zijn werk als jurist weer opgepakt en is Marike met name op de achtergrond actief.

Voor Schouder aan Schouder is een grotere rol weggelegd, namelijk: Het beheren van de camping en het winkeltje (inclusief ‘Rustpunt’ – voor fietsers en wandelaars).

Een avontuur is het nog steeds; welkom om dit met ons mee te beleven!

  • Kom kamperen tussen de pijnbomen
  • Doe mee als vrijwilliger
  • Vier een feest op deze bijzondere locatie
  • Kom met een groep kamperen
  • Verzin iets en vraag naar de mogelijkheden